Почина поранешниот шеф на германската дипломатија Клаус Кинкел

Клаус Кинкел, поранешниот германски министер за надворешни работи почина на 82-годишна возраст. Лидерот на слободните демократи, Кристијан Линднер изјави дека Кинкел починал вчера по борбата со сериозна болест.
Кинкел на функцијата беше од 1992 до 1998 година. Исто така тој беше заменик канцелар на коалицијата меѓу слободните демократи и конзервативниот блок во тоа време.