По убиството на Тодор Александров во 1924 Ројтерс известува…

Loading...

На сајтот на Националната библиотека на Австралија може да се најде следниов текст објавен на 16 септември 1924, во весникот Њуз од Аделаида . “Тодор Александров беше водач на Комитите, тело на трупи што постои за да ги истера Србите, Бугарите и Грците надвор од Македонија. Тие ја сакаат Македонија за Македонците”.
Ова се кратки прилози кон демаскирањето на геноцидот кој моментно се врши во државава против Македонците и показател дека пропагандите кои работат на наше обезличување немаат никаква основа. Затоа што е беспредметно во 1924 некој да можел да влијае како ќе извести Ројтерс и австралискиот весник што го цитираме. 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...