Прашањето што нѐ мачи после раскинување: Зошто заврши врската?

Болката што следи по раскинувањето на врската може да се влоши значително поради чувството дека причината зошто врската завршила е бидејќи другиот нѐ напуштил бидејќи ја открил вистината за нас: дека длабоко во себе сме очајни, ужасни и грди.


Тоа секако, во најголем број случаи не е точно и е одраз на нашата психа, а не реалната ситуација. Болката што се создава од сознанието дека сме биле оставени може да ја ублажите со тоа што ќе се истражите себе си и како навистина се чувствувате во врска со себе.
Откако партнерот ќе ни раскине, најважно ни е да си одговориме на прашањето „ЗОШТО?“ Дали нѐ запознале во нашата најосновна форма и не им се допаднало тоа што го виделе? Дали потфрлила врската или сме потфрлиле ние?

Loading...