Првите 25 корисници на Фејсбук

Loading...

Најпрво започна како мрежа за студентите на универзитетот Харвард па потоа се рашири и на другите факултети.  Денес  Фејсбук е достапен за сите и повеќето од нас неможат да си го замислат денот без него.
Погледнете кои се првите корисници на оваа мрежа.
25. Amie Broder
Amie е две години постара од основачот на Фејсбук, после завршувањето на студиите на Харвард таа се запишала на право во  Њујорк. Таа моментално е партнер со Troutman Sanders.
24. Ada McMahon
Ada живее во Њу Орлеанс каде што работи како медиумски стручњак.
23. Billy Olson
Olson бил цимер со основачот. Инаку тој воопшто и не дипломирал. Сега работи како пожарникар.
 
22. Hilary Scurlock Cocalis
Hilaryе моментално маркетинг менанџер.
 
21. Greg Friedman
Greg е моментално инвестициски стручњак.
 
20. Joe Green
Joe бил повикан да ја води работната стратегија на Фејсбук но тој го одбил тоа и останал посиромашен за милјарда долари. Сега тој има сопствена компанија.
19. Eduardo Saverin
Тој после кавгата со Mark делот што го имал во Фејсбук се намалил за една третина.
18. Ebonie Hazle
Тој после завршувањето на Харвард продолжил да студира право. Моментално работи како уметник.
17. Alana V. Davis
После дипломирањето работи кај Walt Disney.
16. David Hammer
Веднаш по дипломирањето тој се вработил во Google. Моментално работи во своја компанија.
15. David Jakus
После пет години поминати во компанијата Aquiline Investors, тој неодамна го продолжил школувањето.
14. Colin Jackson
Откако дипломирал Colin сфатил дека сака да  продолжи на медицински факултет па се пријавил на факултетот Tufts во близина на Бостон.
13. Kang-Xing Jin
Дипломирал со највисока оцена на Харвард. Тој денес работи на мрежата Фејсбук.
12. Sarah Goodin
Таа е првата жена што се придружила на Фесбук. Моментално студира дизајн.
 
11. Samyr Laine
Тој денес е адвокат но истотака пишува и мемоари
.
 
10. Zach Bercu
По студиите тој отишол во Израел каде го научил хебрејскиот јазик и моментално е радиолог на планината Синај.

 
9.  Manuel Antonio Aguilar
Себе си се нарекува социјален претприемач кој е “фокусиран на основата на пирамидата“. Неговиот последен проект е “Quetsol“, компанија која што се занимава со обновливите извори на енергија од Гватемала.
 
8.  Andrei Boros
По Харвард, тој работел како брокер за “J.P. Morgan“, а потоа и за “Trafalger“ во Лондон.

 
7.Mark Kaganovich
Уште во средношколските денови бил заинтересиран за основање сопствена компанија од областа на технологијата. Денес во сопственост ја има “SolveBio“, која што има за цел да ја промени биоинфарматиката, што значи создавање на компјутер кој што ќе одговори на биолошките релевантни прашања и ќе може да ја направи медицината попрецизна, поефективна и поевтина.
 

6. Colin Kelly
Дипломирал на правниот факултет во Колумбија и се вработил според својата професија, а кога во 2010 си купил сопствен стан, го повикал магазинот “the New York Times“ тоа и да го овековечи.

5.Andrew McCollum
Овој човек го дизајнирал оригиналното лого на Фејсбук. Во текот на летото по втората година од студиите, тој му се придружил на Марк и се занимавал со “Wirehog“, проект кој што требало да се занимава со споделување на податоци.
4.Arie Hasit
По дипломирањето се преселил во Израел, каде што студира за да стане рабин. Тој денес го користи својот Фејсбук профил за да ја промовира својата непрофитна работа.

3. Dustin Moskovitz
Марк го опишува Џастин како личност со херкулска работна етика и воља за учење.Во 2008 година тој ја напуштил компанијата Фејсбук за да ја создаде “Asana“, апликација за управување со проекти за која постои надеж дека еден ден ќе ја замени електронската пошта.

 
2. Chris Hughes
Тој е поранешен портпарол на Фејсбук, а ја водел и он-лајн кампањара на Обама во 2008 година.  Вели дека е многу добро да се биде пријател со Марк , отколку да се работи со него, од причина што никогаш не можеш да знаеш дали нешто ќе му се допадне или не. Од минатата година тој е сопственик “The new Republic“.
1. Mark Zuckerberg
Што друго да се каже за човекот кој што се напишани толку многу статии, а снимен е и филм?Најпрво започна како мрежа за студентите на универзитетот Харвард па потоа се рашири и на другите факултети.  Денес  Фејсбук е достапен з

loading...