Прв академски час за новите студенти

Loading...

На факултетите при универзитетите во земјава денеска свечено ќе биде одбележан почетокот на новата академска 2019/2020 година.
Почетокот на новата академска 2019/2020 година традиционално ќе се одбележи на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, на чии факултети со први академски часови ќе бидат пречекани новите академски граѓани. Ректорот на УКИМ проф. д-р Никола Јанкуловски ќе присуствува на првите академски часови на студентите на Факултет за музичка уметност, и на Економскиот факултет, кои ќе се одржат соодветно во просториите на овие факултети, со што симболично ќе испрати порака до сите новозапишани студенти на факултетите при УКИМ.


Прв академски час за новата генерација студенти на Универзитетот Св. Климент Охридски во Битола ќе се одржи на тамошниот Факултет за информатички и комуникациски технологии.
Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски ќе присуствува на првиот академски час на Факултетот за безбедност во Идризово, кој е членка на Универзитетот во Битола.
По повод започнувањето на новата студиска година, на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип првиот академски час ќе се одржи во Мултимедијалниот центар сместен на Економскиот факултет на кој ќе се обратат студенти и ректорот на Универзитетот Блажо Боев.
Воедно, Ликовната академија при УГД ќе отвори студентска изложба во уметничката галерија „Безистен“ насловена „Уметноста и човекот“, на која со свои дела ќе се пртетставата 12 студенти.
Новата студиска година ќе биде одбележана и на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) со обраќање на ректорот Абдулменаф Беџети и претседателот на Студентскиот парламент Арјон Фејзулаи.

loading...
Loading...