Превкусно вртено печиво кое и после два дена е меко како душа

Loading...

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
180 мл јогурт
100 мл млеко
50 г растопен путер
1 јајце
1 белка
1 лажичка сол
1 лажичка шеќер
1 сув квасец
600 г брашно

И УШТЕ:
путер за премачкување на корите
кашкавал, кечап, шунка печурки, оригано.. за фил
жолчка за премачкување
сусам за наросување
ПОСТАПКА:
Во подлабок сад ставете го брашното, во средината додадете млако млеко и јогурт на собна температура, шеќер и квасец, јајцето и белката, како и растопениот и изладен путер.
Замесете убаво меко и мазно тесто, покријте го и оставете го да стасува додека да ја удвои големината. Стасаното тесто малку премесете го, па поделете го на четири делови

loading...