Предиграта трае 9, а сексот 12 минути

Loading...

Приказните за тантричкиот секс и маратонската предигра за повеќето луѓе “ловечки приказни”. Така, само осум проценти од паровите во предиграта уживаат повеќе од 20 минути, а за 22 отсто од нив сексот трае подолго од 20 минути, покажа студијата на едно германско списание на повеќе од 1.000 жени.
Околу 33 проценти од заљубените парови ја “консумираат” предиграта од 5:00-9:00 минути, додека просечното времетраење на сексуалниот однос е помеѓу 10 и 14 минути.
Еден краток вовед во сексот и предиграта која трае помалку од пет минути е заедничко за 23 проценти од паровите, а за осум проценти од нив, и самиот чин на секс трае толку.
Според податоците од истражувањето на американскиот Национален центар за социјални истражувања, во просек, брачните двојки имаат секс 66 пати годишно.Приказните за тантричкиот секс и маратонската предигра за повеќето луѓе “ловечки приказни”. Така, само осум проценти о

loading...