Предистражна постапка за претседателот Иванов

Loading...

Основното јавно обвинителство Скопје почна предистажна постапка во врска со непотпишувањето на Законот за јазиците и Договорот од Преспа од страна на претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов.
Како што соопшти ОЈО Скопје, предистажната постапка е покраната постапувајќи по две анонимни пријави.
– Со таа цел веќе се побарани податоци и информации од Собранието на Република Македонија и од Кабинетот на претседателот на Република Македонија за тоа кога се донесени одлуките во законодавниот дом, односно дали и од кои причини не се потпишани од страна на Претседателот, наведуваат од ОЈО.

ОЗНАКИИвановојо

loading...