ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ИНФЕКТОЛОГОТ ПЕЛЕМИШ: Корона вирусот ќе заврши на два начина

Loading...

Српскиот инфектолог д-р. Мијомир Пелемиш порачува дека пандемијата на корона вирусот ќе заврши на два начина. Или ќе исчезне, како што вели, што е многи неверојатно или само со имунизација на населението. Смета дека колективниот имунитет не помага и според него тоа не може да биде спас од пандемијата на Ковид-19 која месеци наназад го парализираше целиот свет.
-Пневмониите кај пациентите се се потешки и многу повеќе пациенти се на респиратори. Повеќе од јасно е зошто има толку многу заразени и тоа со тешки форми на болеста. Многу време, и без никаква заштита се собираат насекеде. Имаме пациенти со најтешки пневмонии, кои немаат истории на други болести, потенцира д-р. Пелемиш.

loading...