Пред Собрание протест против загадениот воздух

Loading...

Денес во 13 часот пред македонското Собрание започна мирен протест на група граѓани организирани против загадениот воздух.
Тие, како што велат за “Независен весник“, се загрижени за состојбата на воздухот и со овој протест сакаат да го искажат своето незадоволство од загадениот воздух во земјава. Граѓаните кои се собраа на протестот носеа транспаренти – „Наместо велосипед , купивме инхалатор“, „Ставете налепници на тешката индустрија“…

loading...