Препораки од Д-р Жан Митрев: Подобро носете шал, заштитна отколку маска

Loading...

Академик доктор Жан Митрев преку видео обраќање дава неколку препораки за тоа како луѓето да се заштитат од опасниот коронавирус. Според него, многу подобро е ако луѓето замотаат топол шал околу лицето, отколку да носат хируршки маски врз устата и врз носот. Тој исто така додава дека редовната инхалација може значително да помогне во спречувањето на ширењето на Ковид-19.

<iframe width=”610″ height=”338″ src=”https://www.youtube.com/embed/mCszqSmC9io” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

loading...