Прес на Славјанка Петровска за улицата Боемска и Мицковски

Loading...

Прес на Славјанка Петровска за улицата Боемска и Мицковски

На 3 јуни од инспектори е извршен вонреден надзор за да се потврди дека се почитуваат мерките за сузбивање на заразата со КОРОНА ВИРУСОТ. Надзорот бил редовен, и немало полициска асистенција. При обид да влезат во кафаната „Чардак“ биле спречени да влезат од страна на вработени од таа кафана. Им било речено дека немаат клучеви. Но, инспекторите забележале дека некои лица излегуваат од внатре и се вратиле. Потоа била повикана полиција за асистенција.

Во близина на објектот биле полициски службеници кои не требало да бидат таму, нити биле на работа. Затоа била повикана единицата ЕБР. Идентификувани се сите 4 што биле внатре со Мицковски, од изјавите на вработените во објектот.

Славјанка: Ова не е политички случај, ова е настан во кој се направени кривични дела. И за истата ќе бидат поднесени соодветни кривични пријави.

Претходно сличен случај Мицковски имаше со „Теретаната“:

Мицковски призна дека се јавувал во внатрешната контрола на МВР по повод случајот „Теретана“

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...