Претседателот Пендаровски ќе користи двојазични печати

Loading...

Стево Пендаровски, новоизбраниот претседател на Македонија ќе користи двојазични печати, пишува “Коха“. Како што информира медиумот печатите кои се користат ќе бидат на македонски и албански јазик. И на брифингот со новинарите Пендаровски нагласил дека претседателскиот печат веќе е во согласност со Законот за јазиците.
Освен печатот и веб сајтот на претседателот на државава ќе биде и на англиски јазик – коментира “Коха“.

loading...