Пристигнаа првите резултати од анализите, познато дали Дарко Лазиќ возел пијан

Loading...

Пејачот Дарко Лазиќ кој вчера доживеа тешка сообраќајна несреќа, според првичните резултати од анализата на крвта возел под дејство на алкохол и имал 1,39 промили алкохол во крвта.
Со анализа на крвта која му е земена непосредно по сообраќајната несреќа утврдено е дека Дарко имал 1,39 промили алкохол, а втората анализа направена еден час подоцна покажала дека има 1,30 промили алкохол во крвта.


Дарко освен во алкохолизирана состојба возел без возачка дозвола која му е одземена во 2013 година и без сигурносен појас.
Иако состојбата му е стабилизирана, тој е се уште со тешки повреди.

loading...