Пристигнаа првите униформи со новото име на државата, МВР станува СЕВЕРНА

Loading...


Како што може да се види полицијата наскоро ќе се ребрендира. Новите униформи го имаат името кое им се допаѓаше на странците и кое беше донесено наспроти изразената волја на граѓаните на референдумот во 2018та година.
Така лека полека употребата се влегува насекаде. И никој се чини дека не презема ништо. Не постојат јасни политички иницијативи во пресрет на изборите, од било која политичка партија по прашањето на променетиот устав, двојазичноста и промената на името…

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...