ПРИСТИГНА ПРВИОТ СНЕГ ВО МАКЕДОНИЈА- Овој ски центар утрово забели во сиот свој сјај

Loading...

Снегот освен во соседна Србија и ски центарот Копаоник, пристигна и во нашата земја.
Имено утрово забели ски центарот Попова Шапка, а Шар планина заблеска во сиот свој сјај.
Снегот таму се спуштил и до 1800 метри надморска височина, а најниската температура достигнала 0,3 степени.


Сепак снегот ќе се задржи кратко, бидејќи според метеоролозите повторно ни доаѓаат топлите денови, особено за време на викендот.

loading...
Loading...