Пробајте ја питата со месо, прелиена со пиво и крем

Loading...

Состојки:
1 кромид
500 гр мелено месо
500 гр кора за пита
4 јајца
200 мл павлака
250 мл пиво
100 гр сирење
100 гр крем
50 мл масло
сол и бибер
пушена пиперка


Подготовка:
Исечкајте го лукот, а потоа додадете го месото и оставете го да врие заедно околу 15 минути. Додадете пушена пиперка и сирење, сол и црн пипер.
Корите се редат во подмачкана тава. Ставете три кори, истурете масло помеѓу секоја, потоа филот, потоа три кори и фил повторно и повторете ја постапката уште еднаш. Завршете со три кори.
Исечете ја питата на коцки и прелијте ја со мешавина од павлака, јајца, пиво и сол. На секое парче додадете малку крем, а потоа печете околу 40 минути, на 200 степени, додека не порумени.
За полесна подготовка, погледнете го видеото:

loading...