Продлабочена рецесијата во еврозоната

Loading...

Економијата во еврозоната во четвртиот квартал од 2012 година се намали за 0,6 отсто во однос на претходното тромесечје, покажаа најновите податоци на Eurostat објавени во четврток. 
Со ова рецесијата во економски разнишаната 17-члена зона дополнително е продлабочена, со оглед дека во третиот квартал падот на економијата изнесуваше само 0,1 отсто, се наведува во првичниот извештај на европскиот завод за статистика.
МакфаксЕкономијата во еврозоната во четвртиот квартал од 2012 година се намали за 0,6 отсто во однос на претходното тромесечј

loading...