Просветните работници ќе штрајкуваат само на 2. септември

Loading...

Штрајкот на просветните работници ќе трае само еден ден, односно на 2. септември – велат од синдикатот за ТВ “24“. На 3. септември ќе почне наставата.
Од СОНК велат дека тие на првиот ден од учебната година нема да држат настава. Ова велат е само предупредувачки штрајк, а доколку до крајот на септември не се договорат со Министерството за образование тогаш ќе одлучат дали ќе одат и на генерален штрајк од почетокот на октомври.
Од СОНК бараат наместо 5 отсто покачување на платите колку што им дава Владата, платите да се зголемат за 25 отсто.

loading...