Протести и во Нови Сад: Млади лица фрлаа камења и петарди кон полицајците

Loading...

Неколку илјади граѓани попладнево се собраа на плоштадот пред Градското собрание во Нови Сад, а на протестот им се приклучија и студентите од студентските домови во градот.
Долгата колона од демонстранти маршира низ градските улици. Граѓаните масовно се приклучуваат на протестот.
Некои дури го напуштаат градскиот превоз и се приклучуваат во колоната. Песни за Косово и светителите се менуваат паралелно со левичарските песни и повиците за апсење на Вучиќ.
Група од пет млади лица, облечени во црни маици, фрлаа камења и петарди кон полицијата. Истата група млади луѓе подоцна со камења и петарди ја нападнаа и зградата на РТ Војводина.

loading...