Путин стигна со камион на Крим, отворен чудесен мост

Loading...

Рускиот претседател Владимир Путин отвори за сообраќај мост кој ќе ги поврзе Крим и Русија.Путин седна во камион „камаз“ и прв се повози на новиот мост. Тој им честиташе на работниците, што го завршија мостот шест месеци порано од поставениот рок. Кримскиот мост е долг 19 километри, најдолг е во Русија и Европа а иде преку Керчковиот премин кој го раздвојува Азовското море од Црното и го поврзува полуостровот Керч на Крим со Таманскиот полуостров на југот на Русија. Путин пушти во промет автопат со 4 ленти на кој нешто подоцна ќе ми се изгради и железничка пруга.

Знаете дека има големи препукувања со западот по повод ова прашање на Крим. Русите сметаат дека го ослободиле народот кој ја побарал нивната заштита, додека западњаците ова го сметаат како акт на агресија. Сепак не преземаат ништо или не се во можност да преземат. Оти во последно време се чини дека Русија демонстрира надмоќ во воените оружја на наредната генерација за што ќе пишуваме во наредните денови. Вратете се повторно на сајтот и барајте го тагот Путин и Русија.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...