Радикален ИМАМ – да му посакаш на некој СРЕЌЕН БОЖИЌ е полошо и од убиство

Loading...

Муслиманите треба да бидат навредени кога некој го обожува Исус, или пак кога на некој ќе му посакаш на некој СРЕЌЕН БОЖИЌ. Според овој ИМАМ кој „оперира“ во Канада, ова е полошо и од убиство. Јунуз Катрада во своето предавање пред младите следбеници порача дека ако се честита овој празник тоа е исто како да го одобруваш а тоа е грев.
Според него прељубата, лажењето и убиството се далеку помали гревови од честитката на другите за нивните верувања, во случајот за Божиќ.


Овој радикален проповедник и е поодамна познат на јавноста. Во 2004 беше на мета на напади по карактеризирањето на Евреите за свињи и мајмуни…

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...