Разрешен Јово Вангеловски, претседател на Врховниот суд

Loading...

Денес поради нестручно и несовесно вршење на функцијата Судскиот совет го разреши претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски.
Претставката за негово разрешување ја поднесена невладината “Зелена лупа“, поради донесена одлука на Вангеловски, според која му се овозможило бегство на бизнисменот Сеат Кочан, кој е обвинет со предметот „Труст“.
Вангеловски има право на жалба до Врховниот суд.

loading...