Разрешувањето на Јанева утре пред Советот на јавни обвинители

Loading...

Утре со почеток во 11 часот Советот на јавни обвинители зад затворени врати, поради тајноста на истражната постапка за случајот “Рекет“ која е се уште во тек, ќе одржи седница на која се очекува да ја започне постапката за разрешување на Катица Јанева, специјалната обвинителка која е во притвор.
Пред почетокот на седницата Советот очекува да ги добие сите неопходни документи за предметот и да донесе одлука дали ќе ја отпочне постапка за разрешување на Катица Јанева преку Собранието или ќе назначи в.д. специјален обвинител од редовите на СЈО.

 

loading...