Раскинаа пред 35 години а поради една негова грешка таа наследи милион долари! Роднините се жалат, но судот е на нејзина страна (фото)

Американката Маргарет Лосинџер (68) очигледно ќе наследи милион долари од пензискиот фонд на своето поранешно момче, кое почина на 59-годишна возраст.Таа раскина со Џефри Ролисон во 1989 година, бидејќи тие имаа различни погледи за иднината. Три децении подоцна, таа доби неверојатно изненадување.Маргарет го запознала Џефри додека тој играл фризби во дваесеттите години. Набрзо почнале да живеат заедно, пишува Daily Mail.Времето минуваше, Маргарет размислуваше за брак и деца, додека нејзиниот избраник маше други планови. По две години ја прекинала врската.Подоцна се омажила и добила деца, а Џефри имал долгогодишна партнерка.Како работник во фабриката на P&G, Џефри започнал план за штедење, именувајќи ја Маргарет Лосинџер како корисник и наследник. Тоа се случи додека тие сè уште уживаа во љубовта.Меѓутоа, тој никогаш не ја обновил полисата, па жената останала запишана до неговата смрт.Се враќаме на сегашноста и моментот кога браќата на Џефери по неговата смрт дознале дека ја немаат сумата од 1,15 милиони долари.Ричард и Брајан Ролисон се преклопија и ја одведоа Маргарет или „P&G“ на суд, тврдејќи дека компанијата навремено не го известила Џефри за можните промени на договорот.Од друга страна, адвокатите на „P&G“ тврдеа дека известувањата биле испратени навреме, вклучувајќи го и (онлајн) предлогот за ажурирање на политиката.Браќата тврдеа дека „пораките се нејасни“ и дека Џефри можел погрешно да ги протолкува, но судот застанал на страната на компанијата и Маргарет.Ричард и Брајан Ролисон не се откажуваат и поднесоа жалба.

Пронајдете не на следниве мрежи: