Расправата за ребалансoт на буџетот продолжува денес

Loading...

За денес во Собранието е најавено продолжението на расправата по предлог измените и дополнувањата на буџетот, на второ читање. Расправата која започна вчера според деловникот може да трае најмногу три дена.
Министерот за финансии, Драган Тевдовски претходно образложи дека ребалансот се базира на проекција за раст на БДП од 2,8 проценти, а буџетскиот дефицит е нерпоменет. Исто така Тевдовски дополни дека ребалансот опфаќа и подобрување на фискалната позиција на општините, за што се предвидуваат три милијарди денари.

 

loading...