Подарок за Премиерот, Министерот за Култура, советникот Висар Вишка и Мухамед Зекири

Loading...

После забраната на филмот на Јани Бојаџи и орвелистичкиот начин на забрана на неговиот наградуван филм тој ја коментира на својот ФБ профил Белата Книга. Јани Бојаџи ја добил на поклон оваа книга и немал стомак , како што вели ни за првите 10 страници .Нечитливо е од ГРОЗОТА.Не би ја препорачал на никого ,Но препорачува да го прочитаме Воислав Зафировски.Го завршува својот статус со МУ БЛАГОДАРАМ ЗА ЗДРАВИОТ РАЗУМ (во наводници)Македонското министерството за култура без око да му трепне јавно објавува дека ќе ,,воведе контрола врз цитирам: темите, идеите и пораките што ги испраќаат овие филмови. Но кога ќе воведе цензура на вакви книги.
Денес со потсмев го коментира подарокот за премиерот и книгата насловена Белата Книга ,содржината и е доста спорна  

loading...