Регионот во шок: Почина млад актер на 27-годишна возраст

Loading...

Денес на само 27-годишна возраст почина хрватскиот актер Роберт Будак, чиј матичен дом беше хрватскиот театар. Минатата година прерано починатиот актер бил и награден за своите актерски способности. Зад себе во огромен шок и тага ги остави семејството, пријателите и колегите.
Публиката ќе го памети Будак по претставите „Таксиметар“, „Ромео и Јулија“, а глумел и во филмовите „На онаа страна“, „Escape“ и „Загреб капучино“.

loading...