Регионот пак се тресе , земјотрес со јачина 3,1 по Рихтер во Србија

На ред после земјотресот во Анталија дојде и соседна Србија .Земјотрес со јачина од 3,1 степен според Рихтер ова утро го погоди Тутин.
Според Републичкиот сеизмолошки институт во Србија, земјотресот е регистриран во 9,08 часот наутро во регионот на Тутин, со магнитуда од 3,1 единица според Рихтеровата скала.Интензитетот во епицентарот е проценет на IV степен според Меркали.

Земјотресите од овој интензитет не можат да предизвикаат оштетување на објектите во епицентралниот регион.