Рекорден број на заболени во Бугарија: Регистрирани 2.243 случаи на Ковид-19

Loading...

Бугарија во последните денови бележи големи цифри на новозаболени лица.

Најновиот пресек на ситуацијата со Ковид-19 покажува дека се заразени уште 2.243 лица.

Во последните 24 часа во Србија биле тестирани 9.430 лица за корона вирус, 1.053 се позитивни, починаа пет лица.

Шведска, на 23 октомври откри 1.870 нови случаи на коронавирус, најмногу од почетокот на пандемијата, покажува статистиката. Ова води кон заклучок дека и тамошната стратегија е на тенки нозе.

loading...