Рекорден број на хоспитализирани и активни случаи на КОРОНА ВИРУСОТ

Loading...

Рекорден број на хоспитализирани и активни случаи на КОРОНА ВИРУСОТ.

Според она што може да се види подолу денеска имаме рекорд на повеќе нивоа кога се работи за пандемијата на КОРОНА ВИРУСОТ.

Вкупен број на активни случаи: 5555 (+5.5%)

Вкупен број на хоспитализирани: 475 (+3.8%)

% на позитивни од тестирани: 23.1%

Рекорден број на хоспитализирани: 475

Рекорден број на активни случаи: 5555

Големиот процент на позитивни од тестирани укажува дека денешниот релативно помал број на новозаразени се должи исклучиво на помалиот број на тестови.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...