Рецепт за вечна љубов од најстариот брачен пар во светот

Loading...

Хулио Цезар Мора Тапија (110) и Валдрамина Макловија Квинтерос Реје (104) влегоа во Гинисовата книга на рекорди како најстара брачна двојка. Тие се во брак 79 години, а тоа може да значи само едно – кога станува збор за љубовта, тие се професионалци. Тие се венчале во Еквадор во 1941 година и оттогаш научиле многу трикови за долговечноста на љубовната врска и бракот.
Тие го споделија својот рецепт за вечна loveубов во Гинисовата книга на рекорди.
Љубовта, зрелоста и взаемното почитување се темелот на секоја здрава врска, како што тврдат тие. Без љубов, јасно ни е, врската не може да функционира. Но, многу луѓе остануваат во врски дури и откако љубовта и страста ќе исчезнат. Зрелоста е клучна за разбирање на туѓите потреби и разбирање едни со други, и без почит кон партнерот, неговите желби, потреби и мислења, невозможно е да се преживее како двојка.
На магичната формула додадете го уживањето во времето заедно и дружењето и пријателската врска и ќе имате големи шанси да влезете во Гинисовата книга на рекорди. Последниот совет на најдолговечната брачна двојка се однесува на други луѓе и не треба да го игнорирате. Тие велат дека мислењата на другите луѓе понекогаш се игнорираат, особено ако тие луѓе се мешаат во вашите заеднички одлуки. Без оглед дали е тоа мислење од најблиските луѓе (семејство и роднини), треба да сте сигурно дека сепак знаете што е најдобро за вашата врска. Другите луѓе се помалку важни во сето ова.

loading...