Рибар фатил школка, а од неа излегол октопод

Loading...

Рибар во заливот Суруга, Јапонија, извлекол школка, ја ставил на палубата на бродот, а таа почнала невообичаено да се мрда и отвора.
Изненадувачки е што од оклопот на школката излегло мало октопотче, кое од работ на бродот наречен „Аи Миура“ скокнало во морето.

loading...