Ризикот од нуклеарна војна не е за потценување

Loading...

На годишната прес-конференција кој се одржува денес рускиот претседател Владимир Путин изјави: „Заканата од нуклеарна војна не треба да се потценува”.
„Намалувањето на контролата на оружјето може да доведе до глобална нуклеарна катастрофа, а тоа е катастрофално за човештвото“, истакна рускиот претседател. На годинашното обраќање постигнат е своевиден рекорд. Присутни се речиси 1.700 новинари од целиот свет, а Путин одговара на десетици прашања на повеќе теми, од економијата до меѓународните случувања.

 

loading...