РКЕ одлучи: Мало зголемување на цената на дизелот

Loading...

Регулаторната комисија за енергетика ги објави новите цени на горивата кои ќе важат од полноќ до идниот понеделник.
Цените на бензините остануваат непроменети, па еден литар ЕУРОСУПЕР-95 и понатаму ќе чини 66.50 денари литар. Еден литар ЕУРОСУПЕР-98 ќе чини 68.50 денари.
Мало зголемување има кај цената на дизелот – и тоа за половина денар. Соодветно на тоа од вечерва на полноќ еден литар ЕУРОДИЗЕЛ ќе чини 61.00 денари.

 

loading...