Ролс Ројс: Клиентите кои купуваат вакви автомобили се во класата на луѓе кои имаат сопствени возачи

Loading...

Голем број од производителите на автомобили се приклучуваат кон трендовите на развој на систем за автономно возење, што може да го замени возачот кога тој ќе покаса.
Има и такви кои не сакаат да го следат овој тренд. Меѓу нив е и произведувачот на премиум автомобили, Ролс Ројс.
Компанијата нема да вложува во ваков систем од едноставна причина што нивните клиенти уживаат да се возат со нив, а не самите да ги возат.


Директорот на Ролс Ројс, Торстен Милер-Отвос вели дека клиентите кои купуваат вакви автомобили се во класата на луѓе кои имаат сопствени возачи, додавајќи дека оние кои се возат сами се „статистичка грешка“.
-Важно е да се сфати дека не повеќето, туку сите наши клиенти имаат лични возачи, вели Милер Отос.

 

loading...