Русија: научници тестираа вакцина против КОРОНА ВИРУСОТ

Loading...

Русија: научници тестираа вакцина против КОРОНА ВИРУСОТ

Истражувачи во Русија развија имунитет на инфекцијата од КОРОНА ВИРУСОТ откако вакцината ја проверија на себе. – Истражувачкиот центар за епидемиологија и микробиологија „Гамалеј“ применија уникатен пристап во барањето на вакцината за вирусот. Директорот на центарот Александар Гинцбург рече дека првенствено биле сконцентрирани на воведување протоколи за заштита.

Според него сите учесници во процесот се живи и здрави. Притоа не е наведено за колку луѓе станува збор. Исто така не постои можност да се проверат овие тврдења. Во моментов се чека ефикасноста на лекот од тестовите кои биле направени врз мајмуни, за потоа да се направат подготовки за тестирање и врз луѓе.

Грна Гора го победи КОРОНА ВИРУСОТ

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...