Русија на чекор до вакцина против коронавирусот

Loading...

Русија го утврдила видот на коронавирусот и моментално се работи на развој на вакцината, а веќе постојат пет прототипови, изјавила вицепремиерката на Русија, Татјана Голикова.
Како што истакнала, иако постојат пет прототипови на вакцината сепак и понатаму станува збор за почетна фаза на развој на истите.
„Научниците сериозно работат во изработката на вакцините. Во почетна фаза сме, но работиме со сите сили“ – додала таа.

loading...