Руски скијачи се изгубиле на Копаоник: Спасувачите тргнале пеш и ги спасиле

Loading...

Горската служба за спасување во текот на ноќта пронашла тројца руски скијачи кои се изгубиле на Копаоник.
-До нив не можевме да дојдеме со санки поради непристапниот терен, затоа моравме да одиме пеш. Сите беа добри, освен што беа исплашени, потврдуваат од спасувачката екипа.
Потрагата по тројцата руски државјани започна вчера попладне околу 17 часот, кога започна пребарувањето на теренот.


Две момчиња и една девојка скијале на теренот Гобељ, но од непознати причини светеле од патеката, по што им се губи секаков траг. По три часа пребарување, спасувачите ја откриле локацијата на тројца Руси.

loading...