Самсунг е на врвот на листата на телефони со проблеми и грешки

Моделите на телефони од брендот Самсунг најчесто прикажуваат проблеми и грешки во својата работа помеѓу телефоните они кои користат Андроид оперативен. Ова го покажал извештајот за проблеми и сигурности на мобилните телефони кој е изработен од страна на Бланко. Тие составиле листа од десет модели кои најчесто биле изложени на ваков тип проблеми. На листата се наоѓаат Galaxy S7, Galaxy S8 Plus, Galaxy S7 Active.


Според истражување на врвот на листата на телефони со лоши перфонанси првата позиција е доделена на Самсунг со 34% сооднос на грешки, Xiaomi е втор на листата со 13%, трет е Мотороала, а четврт ЛГ. Големиот процент кој се препишува на Самсунг е очекуван со оглед на големиот процент на продадени телефони во изминатиот период.
На листата на телефони кои користат IOS оперативен систем првото место се наоѓа 6s моделот на iphone по односот на грешки и пролеми.