Сашо Тасевски останува на чело на Биро за јавна безбедност на МВР, одлучи Владата

Loading...

Сашо Тасевски останува на чело на Биро за јавна безбедност на МВР, одлучи Владата

Министерот Оливер Спасовски предложи, а Валдата прифати Сашо Тасевски да биде именуван за директор на Бирото за јавна безбедност. Тој доби нов 4 годишен мандат.

На денешната седница на Владата го предложив досегашниот директор на Бирото за јавна безбедност, Сашо Тасевски, за нов четиригодишен мандат, при што предлогот беше едногласно усвоен.
Многу е важно во секој момент да ги имаме вистинските луѓе на вистински места, одговорни и чесни луѓе кои доверената раководна позиција ја извршуваат со сериозна одговорност пред граѓаните и државата.
Му посакувам на Тасевски да продолжи со раководењето со БЈБ како и до сега, со успешни резултати во намалување на криминалот и враќањето на довербата на граѓаните во македонската полиција, објави Спасовски на својот фејсбук-профил.
* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...