Сварете чај од петелките на црешите и пијте го секој ден: Еве што ќе ви се случи!

Loading...

Спас за проблемите со мочниот меур и бубрезите
Омиленото мајско овошје – црешата, ја започна својата сезона и веќе уживаме во првите сочни плодови.
Сепак, сите ги фрламе неговите петелки, без да знаеме колку силно лековито својство имаат тие.
Имено, петелките на црешите се многу добри за бубрезите и за мочните канали, а можат да помогнат и во случај на песок и камен во бубрег.

Се приготвуваат многу едноставно, но потребно е петелките добро да се исушат на сонце, а потоа треба во литар вода да сварите еден грст петелки.
Течноста треба да стои поклопена еден час и потоа да се исцеди.
Се пие 3-4 пати дневно. Чајот можете да го засладите со мед.

loading...