Светскиот рекорд: Десет близнаци дојдоа на светот

Loading...

Во Јужна Африка имаше соборување на светскиот рекорд кога станува збор за бројот на родени бебиња. Јужноафриканката Госијама Тамара Ситоле роди десет деца. Лекарите ја потврдија оваа вест.
37-годишната има близнаци дома кои имаат 6 години, а сега стана мајка на 7 момчиња и 3 девојчиња. Нејзиниот сопруг Тебого Цотеци не го крие ентузијазмот.


Станува збор за природен труд. Пред еден месец, жена од Мароко роди девет деца, но таа остана бремена со вештачко оплодување.„Имаме седум момчиња и три девојчиња. Таа беше бремена седум месеци и седум дена. Јас сум среќен и полн со емоции. Не можам да зборувам многу “, рече среќниот тато. Нема информации дали бебињата се добро.

loading...
Loading...