Свечено отворање на највисоката „извртена“ зграда во Дубаи

Loading...

Денес свечено се отвори највисоката „извртена“ зграда во Дубаи наречена „Infinity Tower”, проектирана од архитектонското биро “Skidmore, Owings and Merrill SOM”, поточно од истиот тим што ги проектираше познатата најголема зграда во светот „Burdz al-Halifa” во Дубаи и „Triump Tower“ во Чикаго.
Прекрасната градба добила меѓународно признание, а нејзиниот специфичен облик ги смалува ударите од ветрот на самата зграда. За нејзина изградба потребни биле 8 години, има 80 спрата и висока е 306 метри. 80% од просторот во зградата е закупен или продаден уште пред самото отворање на истата.Денес свечено се отвори највисоката „извртена“ зграда во Дубаи наречена „Infinity Tower”, прое

loading...
Loading...