Северна Македонија официјално стана 30 членка на НАТО

Во Вашингтон попладнево беше направен и последниот формален чекор за полноправно членство на Северна Македонија во Алијансата- депонирањето на инструментот за пристапување во Стејт департментот. Македонија станува членка на Алијансата, … Продолжи со читање Северна Македонија официјално стана 30 членка на НАТО