Седницата за разрешување на Јанева – утре

Loading...

Претседателот на Сoбранието, Талат Џафери за утре во 13:00 часот ја закажа пленарната седница со единствена точка на дневен ред – разрешување на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, која е во притвор за “Рекет“.
Постапката за разрешување на Јанева налага Парламентот да обезбеди дветринско мнозинство и Бадинтерово гласање.

 

loading...