Седум години од смртта на Ксенија Пајчин – еве што точно се случило на тој кобен ден

Loading...

Љубовта на една од најубавите пејачки на Балканот Ксенија Пајчин и десет години помладиот Филип Каписода се роди на прв поглед во јули 2008 година. Се запознале на море во Црна Гора и веднаш се засакале.
– Никогаш никој ме нема така сакано како ФИлип. Не мораме ни да зборуваме, доволно е само да се погледнеме. Ме познава многу подобро отколку што се познавам јас себе си, зборувала тогаш Ксенија.
И двајцата чуствуваа потреба постојано да бидат заедно, но на Ксенија постепено почнало да и смета животот на реалација меѓу Цетиње и Белград. Кога биле заедно, се било во најдобар ред. Раздојноста им предизвикувала тага, нервоза и се почесто љубомора.


По бројните разделби и медиумски препукувања, Ксенија и Филип почнале да живеат заедно во нејзиниот стан во Белград.
Меѓутоа нивната љубов за жал беше фатална по живот.
Ксенија во вторникот 16. март во нејзиниот стан Филип ја уби, па потоа си го одзеде животот.
Нивните тела биле пронајдени со прострелни рани од огнено оружје.
Телото на Ксенија билчо пронајдено во ходникоѕ, а на Филип во собата.Пејачката имала прострелна рана на главата од што починала веднаш.
Како што покажала истрагата, Филлип откако ја усмртил својата девојка, отишол во собата и си пукал во уста. Се шпекулирало дека тие двајца постојано се карале и дека Ксенија тој ден сакала да си замине од станот по што Филип ја вратил и ја убил пред вратата.

loading...