Секојдневно ги допирате, а овие места се извори на бактерии

Loading...

Иако не можеме да ги видиме со голо око, бактериите се насекаде околу нас и ние сме постојано во контакт со нив.
Доволно е да го допрете телефонот на работа, количката во супермаркетот или кваката на вратата на јавен тоалет за да се пренесат бактериите на вашите раце. А ако потоа го допрете вашиот нос, пред да успеете да трепнете, бактериите ќе се населат во него.


-Количките во супермаркетите
-Менијата во рестораните
-Сетовите за зачини, сосови и други додатоци во рестораните
-Банкоматите
-Кваките на вратите и сапуните во јавните тоалети
-Копчињата за лифтот и прекинувачите за светло
-Парчињата лимон во пијалоците
-Компјутерските тастатури и телефонските слушалки
-Женската ташна

loading...