Секс или водење љубов?

Loading...

Секој знае дека постои разлика меѓу водење љубов и секс но никој не знае што точно е тоа. Сексот може да се дефинира како акција со цел да се постигне оргазам, што не е случај со водењето љубов. 
Ова второто значи дека водите љубов, тоа е со нови намери секој пат.
Затоа љубовта и срцето се измешани а деловите на телото ја покажуваат таа љубов. Водењето љубов не е навика и не може да биде, тоа не се прави никогаш колку да биде како што тоа е случај со сексот. На овој начин се создава нешто меѓу партнерите или пак со самите себе.
Повеќе на ТЗМ.МКСекој знае дека постои разлика меѓу водење љубов и секс но никој не знае што точно е тоа. Сексот може

loading...
Loading...