Секс по кавга – како делува?

Loading...

Познато е дека по голема кавга сексот е секогаш одличен.
Научниците тврдат дека смирувањето на партнерите во кревет има ист ефект како и наркотик и многумина веруваат дека паровите кои најчесто се смируваат преку секс, се караат и многу почесто.
Некои пак тврдат дека сексот е здрав начин да се исфрлат негативните емоции и партнерите повторно да се зближат.
Повеќето сексолози не се согласуваат со овој став, затоа што тврдат дека сексот за смирување е нормална појава и дека ја зголемува блискоста помеѓу партнерите.
Вистинската интимност доаѓа преку разбирање и дека би било попаметно паровите да ги расчистат недоразбирањата пред да си ја соблечат облеката.

loading...
Loading...